Sådan bruger du candlesticks

Sådan bruger du candlesticks

Hvis du gerne vil vide, hvad der er ved at ske i markedet, skal du have en grundig forståelse af, hvad der er sket i den seneste tid. En god måde at få det fulde billede på er ved at se på markedet ved hjælp candlestick-diagrammer. Læs Sådan bruger du candlesticks her.

Inden for binær trading bruger vi teknisk analyse til at læse markedets bevægelser. Målet med teknisk analyse er at lave nøjagtige forudsigelser om fremtiden baseret på tidligere resultater. Candlesticks er vigtige redskaber i teknisk analyse. En candlestick indeholder alle de vigtigste oplysninger om et aktivs seneste prisudvikling.

Du kan bruge alle slags diagrammer til teknisk analyse. Mange kan være meget oplysende, men når det drejer sig om at lave vellykkede binære handler er der kun få, om nogen, der kan udfordre candlesticks. Disse diagrammer er meget informative. Heldigvis er de også meget let at læse. Alle binære tradere har brug for at lære at bruge candlestick-diagrammer. Læs mere i vores artikel Sådan bruger du candlesticks.

Sådan bruger du candlesticks

Simple candlestick-diagrammer

Den grundlæggende candlestick består af en krop og en væge. Kroppen varierer i størrelse og tykkelse, men er altid tykkere end vægen. Vægen er en tynd linje. Den kan stikke ud i begge ender af kroppen, dvs. både ud af toppen og ud af bunden. Kroppen og vægen repræsenterer forskellige ting:

  • Kroppen fortæller dig, hvor meget prisen på aktivet har flyttet sig i løbet af  tidsrammen. For en bullish candlestick, repræsenterer bunden åbningsprisen og toppen lukkeprisen. For en bearish candlestick, repræsenterer toppen åbningsprisen og bunden lukkeprisen. Du kan se forskel på de to, fordi en bullish candlestick har en hvid krop, mens en bearish candlestick er sort.
  • Vægen symboliserer den maksimale pris og minimumsprisen på aktivet inden for candlestickens tidsramme. Den maksimale pris stikker ud fra toppen, minimumsprisen fra bunden. Jo længere vægen er, jo større er afvigelsen mellem maks.-/min.-pris og åbnings-/lukkepris.

Selvom candlesticks ofte kan ligne rigtige stearinlys rigtigt meget, er det ikke altid tilfældet. Nogle gange kan kroppen være meget flad; undertiden kan vægerne stikke meget langt ud i begge retninger, så de slet ikke ligner væger.

Komplekse candlestick-diagrammer

Det er vigtigt at huske på, at en candlestick repræsenterer en bestemt tidsramme, og at du kan ændre denne tidsramme. Naturligvis ser en candlestick, der repræsenterer de sidste 5 minutter, meget anderledes ud og indeholder helt andre oplysninger end en candlestick, der repræsenterer den sidste time eller de sidste 30 sekunder.

Der findes en anden metode til at se på candlesticks over forskellige tidsrammer. Det er ved at opdele en længere periode i flere candlesticks. Ved at gøre dette får du et meget mere detaljeret billede af, hvordan prisen har bevæget sig inden for den givne tildsramme.

Oplysningerne i så komplekst et candlestick-mønster vil give det trænede øje mange oplysninger. Det viser dig præcist, hvilket mønster prisen har bevæget sig i – ikke kun det helt grundlæggende med åbnings-/lukkepris og maks./min., som en simpel candlestick indeholder.

Komplekse candlesticks kan tage lidt længere tid at lære at fortolke end simple candlesticks. Det er dog indsatsen værd, for der ikke mange bedre måder at læse markedet på end ved at fortolke den slags diagram.

Det er ligegyldigt, hvilken slags tradingstrategi du følger. candlesticks vil altid komme dig til hjælp. Mange tradere anvender strategier baseret på visse candlestick-mønstre. Når disse opstår i bestemte tidsrammer, kan de generere et signal. Du kan studere forskellige candlestick-mønstre og læse om, hvilke fremtidige prisudviklinger, de indikerer, andetsteds på vores hjemmeside.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+